Jeffrey Dahmer

12.04.2008 18:52

Jeffrey Dahmer (21. května 196028. listopadu 1994) byl americký sériový vrah, kanibal a nekrofil, který zavraždil sedmnáct chlapců v letech 19781991.

Mládí

Dahmer se narodil v Milwaukee ve Wisconsinu. Jako malý se zajímal o chemii. S radostí škrtil a týral zvířata. Ve věku osmi let ho měl navíc údajně znásilnit starší chlapec.

V roce 1979 se přidal k americkým pozemním silám a byl odvelen na základnu v Německu. Zvláštností je, že v té době se poblíž základny staly tři nevyřešené vraždy. Případy však nemusí mít s Dahmerem spojitost. V roce 1981 byl Dahmer propuštěn, kvůli alkoholismu a násilnickému chování.

Předpokládá se, že svou první oběť zavraždil již v roce 1978. Další obětí se stal mladý homosexuál, kterého zabil v roce 1987. Jeho vražedné řádění však začalo, když se vrátil zpátky do Milwaukee, kde si pronajal, později velice proslulou, garsonku s číslem 213.

Vraždy

Přes den pracoval v čokoládovně. V noci obcházel černošské gay bary a náhodně si vybíral své oběti. Šlo o dobře vyhlížejícího a navíc nadprůměrně inteligentního muže. Jeho modus operandi byli mladí černoští a asijští homosexuální gigolové, které nebude nikdo postrádat. Obvykle je opil a poté uškrtil. Na některých mrtvolách se nekrofilně ukojil, s jinými zvrhle experimentoval. Nechával si trofeje (uřezané penisy, hlavy).

Z tohoto období mu dokázali vraždu patnácti chlapců. Obětí však může být i víc.

Oběti

Hlavní článek: Oběti Jeffreyho Dahmera

Chycení

22. července 1991 zastavil nahý Tracy Edwards policejní hlídku a uvedl, že byl v nedaleké garsonce číslo 213 napaden nožem. Policistům se po vstupu do bytu naskytl hrůzný pohled. Uprostřed pokoje byl sud se čtyřmi lidskými trupy. V ledničce našli dvě hlavy. Dalších sedm hlav bylo uvařených. Po bytě byly rozvěšeny mužské genitálie, lidské lebky a kosti.

Sousedi si již předtím stěžovali na nesnesitelný zápach. Dahmer jim vždy řekl, že jde o pokaženou chladničku. V květnu 1991 nalezla přivolaná policie přede dveřmi jeho bytu čtrnáctiletého Koneraka Sinthase. Krvácel z análního otvoru. Policie vše odložila s tím, že šlo o mileneckou hádku. Konerakovy zbytky našli mezi rozkládajícimi se těly. Dahmer byl okamžitě zatčen a policistům podrobně vylíčil, co všechno s mrtvolami dělal.

Souzen byl jako duševně způsobilý, ale ve státě Wisconsin je trest smrti zrušen. Proto jej odsoudili patnáctkrát na doživotí nebo na 936 let.

Dahmer byl ve věznici několikrát napaden spoluvězni. Poslední útok při čištění záchodů nepřežil. Probodli ho násadou od koštěte.

—————

Zpět